Machineoperator zaagmachine

Dit verwachten we van jou

Dit bieden we je

Interesse in deze functie?

 

 

 

Als machineoperator van de zaagmachine ben je de centrale spil in ons proces. De Edese Zagerij specialiseert zich in het verwerken van Douglas boomstammen, afkomstig van de Veluwe. Hier maken we voor onze klanten van alles van: grote, sterke balken voor constructie, tafelbladen voor tuinmeubels of mooie, houten gevelbekleding. Geen industriële massaproductie, maar hoog kwaliteit maatwerk naar wens van de klant. Hierin proberen we zo veel mogelijk te verduurzamen, met een warmtepomp om de zagerij te verwarmen en zonnepanelen om de machines aan te drijven. Uiteindelijk hopen we CO2 neutraal te produceren.

Dit ga je doen

Als machineoperator zaagmachine ben jij de persoon die de grote machine bedient waarmee we de Douglas stammen zagen. Daarnaast stuur je twee man aan die het gezaagde hout opstapelen, of met behulp van een andere zaagmachine het nog kleiner zagen. Ook moet je overleggen met de collega die de boomstammen brengt over wat je nodig hebt. Het ene dag zaag je balken om de voorraad aan te vullen. Op een ander moment zaag je planken van een afwijkende maat voor een klant. Je draagt er zorg voor dat het hout wat je zaagt er netjes uit ziet, en de juiste maat heeft. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het schoonmaken en onderhouden van de machine. Ook ben je alert op je omgeving, een ongeluk zit immers in een klein hoekje.

  • Bedienen van de zaagmachine
  • Het inschatten van wat er uit een stam gezaagd kan worden
  • Ervoor zorgen dat hout op tijd, volgens planning, gezaagd wordt
  • Zaagbladen wisselen
  • De machine onderhouden en schoonmaken

 

6:45Jaap -de boomlange eigenaar- start de dagindeling met ondertussen een kopje koffie.
7:00Voordat je de zaagmachine aanzet controleer je eerst of alles nog goed is. Daarna breng je de zaag op spanning en start je hem op.
8:00Voor de voorraad moet er een grote partij 5×10 cm balken van 4 m lang gezaagd worden. Je legt een boom van de juiste lengte op de bok en gaat aan de slag.
9:00Tijd voor koffie en een boterham in de kantine samen met je collega’s.
9:30Voorlopig is er genoeg 5×10 cm. Voor een klant moeten er een aantal balken met afwijkende maten gezaagd worden. Je overlegd met je collega wat voor boomstam je hier voor nodig gaat hebben en maakt in de tussentijd de machine schoon.
11:00Je hebt de juiste boomstammen gekregen voor de klant. Je meet ze op en zaagt in rap tempo de bestelling klaar.
12:00Lunchtijd tot 13.00 uur, even lekker wat eten en niks aan je hoofd.
13:00De rest van de middag ga je bezig met het zagen van dikke platen voor tuinmeubels. Tussentijds zorg je ervoor dat de machines en de zaag schoon blijven.
15:00Koffiepauze! Tijd om bij te kletsen met je collega’s.
15:15Het zaagblad moet geslepen worden. Met een collega haal je het zaagblad uit de machine en plaats je een vers geslepen zaagblad zodat je gelijk verder kan zagen.
17:30Deze afwisselende dag zit er alweer op! Nog even het stof van de machine afblazen en de werkplek netjes achterlaten zodat je morgen gelijk weer verder kan!

Direct reageren?
App Nadine!

Mogen we contact met
je opnemen?

Vul onderstaande velden in en wij nemen binnenkort contact met je op!
Harskamper Engweg 25, Harskamp www.edesezagerij.nl